tisdag 26 februari 2008

Helan & Halvan, och Carola på Palladium

Idag firar Carola sina 25 år som schlagerstjärna. Hon slog igenom i samband med den svenska uttagningen till Melodi Grand Prix 1983. Ikväll firas hon i lokalen där hon fick sitt genombrott, Palladium i Malmö. Palladium, idag en viktig musik- och danscen i Öresundsregionen, var under lång tid en ganska sunkig biograf. När gamla Palladium var som populärast användes lokalen för teatrala evenemang, under 1930-talet framträdde exempelvis Helan och Halvan i huset.

Men med framsynta, kulturmedvetna och ansvarstagande männsikor kan spännande skeenden komma igång. För ganska precis sex år sedan återinvigdes ett vackert renoverat Palladium. Musik i Syd och Dansstationen, som driver verksamheten i huset har lyckat göra Palladium till en spännande angelägenhet för musik- och dansälskare i södra Sverige, och östra Danmark.

I egenskap av ordförande för stiftelsen Musik i Syd hade jag ett direkt inflytande på tillkomsten av dagens Palladium. Ett av de viktigaste besluten för mig som ordförande. Roligt att bidra till skapandet av en viktig kulturscen, och till en vacker inramningen för Carola och hennes 25-års fest. Grattis!

Inga kommentarer:


View My Stats