måndag 11 februari 2008

Ett öppet sinne räcker långt

Det tunga molntäcket är inte längre över oss. Det har blivit lättare att andas. Ljuset vinner över mörkret. Igår (söndag) lät vi oss smekas av solens strålar. Vi njöt av den relativa värmen, upp emot tio grader i skuggan. Min fru och jag talade om blommorna och om grönsakslandet i trädgården. Vi planerade och hade en trevlig stund, i de nyss framburna trädsgårdsstolarna. Den korta promenaden på tomten, bland buskar och träd, inspirerade oss till konkreta förslag om inköp av växter.

Den friska luften, promenaden och det goda humöret gjorde oss hungriga, och lekfulla. Vi bestämde oss för att grilla. Trots att det bara var den tionde februari. Förra året vid samma tid var det snöskottning som gällde. Vi väntade besök av mina föräldrar. Det skulle säkert uppskatta en överraskande premiärgrillning.

Grishalsen, som marinerats i ingefära, fänkål, anis, citron, olivolja och kikkomansoja åts med aptit. De småskurna knaperstekta klyftpotatisarna (av sorten Secura, och inköpta hos Ekdala i Östra Sönnarslöv) gick åt. Likaså den varma brytbönssalladen, och den likaledes varma salladen med rödbetor och fårost. Till detta drack vi ett enkelt och gott italienskt vin, och vatten förstås.

Helgens vackra vårväder kändes som en gåva, inte bara av oss utan även av många andra. Utelivet, som många verkligen längtat efter, har kommit igång. Ute på landet och inne i stan. Människornas uppsyn är, om inte alltid glad så åtminstone öppen. Det räcker långt!

Inga kommentarer:


View My Stats