lördag 5 april 2008

Man ångrar aldrig en promenad eller en cykeltur!

Vi har snart haft huset i två år. Under helger och längre ledigheter har vi vandrat och cyklat i trakten, och ständigt funnit nya utflyktsvägar. Gång efter gång ger åsen oss möjligheten att uppleva landskapet, och naturen på inspirerande sätt.

Skåneleden har en sträckning bara några hundra meter från oss, oavsett vilken riktning man går finns något upplevelserikt. Det kan handla om en stenruin belägen på en kulle, vackra porlande bäckar, raviner, bokskog, fågelljud, rovfråglars flykt, klövvilt, dessutom allt botaniken kan erbjuda av skönhet och dofter. Varianterna är otaliga, stigarna hur många som helst.

Idag cyklade vi till plantskolan i Östra Sönnarslöv, för att köpa utsädespotatis. Förra året satte vi Maris bard i jorden,en fast och tidig sort. I år blir det en släktning, Maris peer. Turen till plantskolan gick på grusvägar, något leriga efter nattens regn. Vi passerade Stianderöd, ett nytt litet samhälle för oss.

Trots trist väder och en årstid när Skåne inte är som vackrast bjöds vi på underbara vyer, gläntor, hagar och en härligt utsikt över Kristianstadsslätten. Vägen tillbaka var något dryg, uppförsbacken är rejäl. Men vi klarade det med gott humör, och kunde båda ge eftertryck åt vår devis: Man ångrar aldrig en promenad eller en cykeltur!

Härom veckan promenerade vi förbi det hus som Katja of Sweden och hennes man Rod Geiger bott i. Deras hus ligger bara ett par hundra meter från platsen där Carl Adam Nycops familj hade sitt boende. Om Katja Geiger vet jag alldeles för lite. Ska bli spännande att ta reda på mer om denna intressanta designer.

Inga kommentarer:


View My Stats