tisdag 15 april 2008

Råttorna städas bort på Möllevångstorget - våren välkomnas i Folkets park

Det vårstädas i Malmö. De hemska buskagen vid Möllevångstorget, som varit boningsplats för tusentals råttor, har äntligen sanerats. Där oregerliga buskar fanns, kan man nu se en slätkrattad jordmån, befruktad (antar jag) med gräsfrön.

Inne på Folkets park är arbetarna igång med att rensa och plantera. Parken öppnar den 26 april, och en förväntansfull stämning är redan påtaglig. Arbetarna, tillsammans eller var för sig, är koncentrerade på uppgiften att snygga till, att göra parken välkomnande. Deras upptagenhet av sysslorna, i kombination med solens ljus och värme, gör att en känsla av upprymdhet infinner sig, en känsla av att en fest är på gång, att ett firande ska börja. Jag kan inte låta bli att tänka på tomtefabriken i den berömda Walt Disneyfilmen. Här i Folkets park skapas förvisso inga dockor eller målas med schackrutig färg (vad jag vet åtminstone). Men förutom att växtligheten görs vårfin, reparerar, lagar och målar trädgårdstomtarna försäljningsbodarna, karusellerna och de tivoliaktiga skyltarna.

Utanför Möllans ost igår, träffade jag två gamla kollegor från kommunfullmäktige. De hade paus i stadsdelsnämnden, och var ute på en rökpaus när vi möttes. Återseendet var uppskattat men kanhända lite obekvämt, eftersom vi nu inte förhöll oss till varandra som politiker. Relationen blev plötsligt mer personlig. Hur som helst, mötet blev spontant och trevligt, just så som en pratstund ska vara under en vårpromenad.

Inga kommentarer:


View My Stats