fredag 25 april 2008

Unikt litteratur- och musikprogram i Maglehem

- Musikens, litteraturens, hela kulturlivets viktigaste uppgift är att låta oss möta det annorlunda, utan att vi blir rädda. Temat för sommarens program är ”Gränsdragningar, samhörighet och utanförskap i en mångtydig vardag”. Med föreningen Telos och sommarens författar- och musikaftnar i Maglehem vill vi fungera som gränsgångare, ägna oss åt brobyggande, vara öppna, och bidra till unika möten.

- Med föreningen Telos vill vi ta initiativ till ett nätverksbyggande som stimulerar till kulturell växt och bidrar till att den kulturella mångfalden synliggörs och utvecklas i Öresundsregionen. Vi vill bidra till nätverk som präglas av professionalism, hög konstnärlig kvalitet och ett inbjudande och folkbildande arbetssätt.

Det säger Aldo Iskra, ordförande för föreningen Telos, i samband med presentationen av den första omgången av Författar- och musikaftnar i Maglehem.

Författar- och musikaftnarna i Maglehem i sommar inleder föreningen Telos verksamhet. De fyra evenemang i östskånska Maglehem, med start den 2 juli, är ett samarbete mellan föreningen, Kristianstads kommun, Musik i Syd.

Författar- och musikaftnarna äger rum under fyra onsdagar i juli månad. Programmet¸ som genomförs i Maglehems kyrka, börjar 19:00 och varar ungefär två timmar. Restaurang Solgården dukar upp för buffé och bar i trädgården.

Program:

2 juli:
ANN HEBERLEIN, doktor i etik och författare
ADAM ÖRVAD - Drottningholmsmusiken för accordeon

9 juli:
JASON DIAKITÉ (TIMBUKTU), musiker och textförfattare
REZA SHAYESTEH - klassisk persisk musik

16 juli:
ANNE SWÄRD, illustratör och författare
ENSEMBLE FLATTERIE- Absolute Old Musik

23 juli:
EVA STRÖM, poet och författare
UTE GOEDECKER och PER MATTSSON från Ensemble Mare Balticum - Medeltida konsert

ELIN ISKRA, journalist och radioproducent, leder samtalen.

Inga kommentarer:


View My Stats