fredag 18 april 2008

Författar- och musikaftnar i Maglehem

– I sommar (för första gången) kommer det under fyra onsdagskvällar, med start den 2 juli, arrangeras Författar- och musikaftnar i Maglehem. De övriga programkvällarna äger rum den 9, 16 och den 23:e juli. Konserterna och samtalen kommer att genomföras i den medeltida kyrkan i Maglehem. Programmet börjar med musik, därefter genomförs ett samtal med en författargäst. Temat i sommar är ”Gränsdragningar, samhörighet och utanförskap i en mångtydig vardag”.

– Inleder samtalsserien gör Ann Heberlein, doktor i etik. Hon är författare, en flitig kulturskribent och debattör. Ann Heberlein är mycket omtalad för sin nya bok ”Det är inte mitt fel! – om konsten att ta ansvar”. Jason Diakité (Timbuktu), textförfattare och musiker, är också med. Han är en av Sveriges mest kända musiker. Jason Diakités texter är uppmärksammade, och prisbelönade. Därefter framträder Anne Swärd, författare och illustratör. Härom året nominerades hon till Augustpriset. Anne Swärd har fått Mare Kandre-stipendiet. Eva Ström, författare och poet, avslutar samtalsserien den 23 juli. Eva Ströms omfattande skrivande har fått många priser, exempelvis Nordiska rådets pris 2003. Elin Iskra, journalist och radioproducent, kommer att vara moderator/värd för kvällarna, och kommer att hälsa publiken välkommen, introducera musiken och intervjua författarna.

Arrangör för författar- och musikaftnarna är TELOS – föreningen för kulturell växt och mångfald i Öresundsregionen, i samarbete med Kristianstads kommun och Musik i Syd.

Inga kommentarer:


View My Stats