måndag 2 mars 2009

Lilla Berlin finns mitt i Malmö

Kvällen hade en riktig fredagskänsla. En känsla vi firade tillsammans med våra gamla vänner konstnär D. och konstnär C. Efter besöket i Nya Tryls känns det definitivt som om vi bor i ”Lilla Berlin”. Malmös motsvarighet till den tyska huvudstadens trivsamma kvarter, med tillhörande krogar. Vårt ”Lilla Berlin” sträcker sig från Möllevångstorget till Nobelvägen och Amiralsgatan, och i väster skärs området av av Ystadgatan. Där har ni ”Lilla Berlin”!

Nya Tryls är gemytligt, utan att vara gubbigt. En snabb anblick visar en majoritet av kvinnor på stället. Några män spelar dart, andra äter eller har kommit hit för att dricka öl. 170 sorter! Flera underbara belgiska. Ett tydligt plus för Nya Tryls är personalen. Serviceinriktad, helt klart. Maten är väl ingen höjdare, men mättande och någorlunda god. Det är blandningen av människor som gör stället tilltalande. Avslappnade och vänliga människor. Trevliga och lågmälda samtal, ackompanjerat av högtalarnas 70-talsmusik.

Lördagen inledde vi med att fira vår dotters namnsdag. Det finns nästan inget som är roligare än att vara med sina barn (efter att de flyttat hemifrån?). Men oj vad vi saknar dem. Inte minst vår son, som vi inte sett på månader. Han är i Buenos Aires. Han spelade fotboll barfota härom dagen, fick blåser på fotsulorna av värmen. I nästa vecka börjar hans tangokurs. Hoppas såren hinner läka.

Under lördagen och söndagen var vi på Åsen, bland annat för att gödsla. Kul, men jobbigt. Helgens promenad var en upplevelse av vårljus, och havets mäktiga dån. Vi, min fru och jag, gick söderut från Friseboda nästan ner till Juleboda. Hanöbukten bjuder på vackra perspektiv norrut och söderut, buktens böjning, och det speciella ljuset.

Inga kommentarer:


View My Stats