tisdag 15 juli 2008

Anne Swärd och Ensemble Flatterie i Maglehem

- Efter de spännande och publikspäckade aftnarna, med Ann Heberlein och Timbuktu, fortsätter vårt gränsöverskridande program med en romanförfattare och en barockensemble. Konceptet litteratur och musik är ovanligt. Det betyder mycket för oss att både publiken, och de som framträder känner sig inspirerande av Författar- och musikaftnarna i Maglehem. Med Anne Swärd och Ensemble Flatterie, onsdagen den 16 juli, ger vi oss ut på en ny litterär och musikalisk resa. Elin Iskra hjälper oss med guidningen.

Det säger Aldo Iskra, ordförande för föreningen Telos, i samband med tredje omgången av årets Författar- och musikaftnar i Maglehem.

Anne Swärd
Simrishamnsbon Anne Swärd är född 1969. Hon debuterade 2003 med kritikersuccén Polarsommar, som var en av sex nominerade romaner till Augustpriset. 2004 erhöll Anne Kultur Skånes stipendium. Skrivandet beskriver Anne som en livslång förälskelse, som hon närmat sig via studier på Konstfack, arbete som konstnär, illustratör och bildpedagog samt författarutbildningar. Annes andra roman Kvicksand utkom 2006. Anne Swärd tilldelades det nyinstiftade Mare Kandre-stipendiet, som delades ut i samband med 00-tals poesifestival i november 2006.

Ensemble Flatterie
Flatterie är fyra temperamentsfulla personer som spelar hysteriskt gammal musik. De arrangerar själva de gamla låtarna så att de låter dagsaktuella. På repertoaren finns en country från 1500-talet, en arabisk tryckare från 1300-talet, och en technolåt från 1377. Ensemble Flatterie bildades 1986 på Musikhögskolan i Malmö och spelar med siktet inställt på publiken. Flatterie är en prisad ensemble, redan 1986 fick de Musikaliska akademins stora ensemblestipendium efter provspelning. De spelade in en rockvideo med 1700-talsmusik 1990 som har visats i Sveriges Television vid ett flertal tillfällen. 1996 släppte Ensemble Flatterie sin första cd-skiva och firade på så sätt sitt 10-årsjubileum. Ensemble Flatterie består av Camilla Johansson, sopran • Anna-Carin Fogelqvist, blockflöjt • Hans Lundquist, teorb och slagverk • Pelle Halvarsson, barockcello och slagverk.

Inga kommentarer:


View My Stats