lördag 2 januari 2010

Fullmåneljus, höga vågor och en promenad längs Borsavägen

Riktig vinter! Härligt! Dagstemperaturen ligger strax över tio graders kyla. Molnen, tunna strimlor, högt upp. Inget tyngande grått täcke över oss. Nej, himmel och ljus.

Idag gick vi på frusen sandstrand längs Hanöbukten, min fru och jag. Den första havspromenaden för i år. Nordostlig vind. Stark. Friskt härlig.

Nyårsafton firades i vänners lag. Här uppe på Åsen har vi lyckosamt fått gamla vänner som grannar. Birgitta, bor en bit bort i en Tjechovsk björkskog. Carina och Bosse har ett hus närmare oss, en knapp kilometer bort. De bor på en kulle med skön utsikt över ängar och skog.

Till och från nyårsfesten gick vi längs Borsavägen, en väg som enligt kartorna inte längre finns. Tills idag har vi kallat vägen för Amiralens stig. En bok om Huaröd lärde oss något nytt.

Tillsammans med Birgitta, Carina och Bosse firade vi, med trerättersmeny och champagne det nya året. Extra roligt var det att med firandet få välkomna Carina och Bosse som nya grannar. Den nyinstallerade gjutjärnsspisen värmde, gav ljus och behaglig doft till samvaron. varm och skönt inne. Ute var det frysande kallt. Enligt Bosse minus fjorton grader när vi hörde domkyrkorna, i radion, ringa in det nya året. Vackert var det, klangen och månljuset, fullmåneljuset.

Inga kommentarer:


View My Stats