måndag 1 september 2008

Sarko och Paris bor i Göteborg

Vi har haft överraskande mycket glädje av katterna. Först var vi lite avogt inställda, med tanke på risken för allergi hos barn, och bristen på tid. Men när katterna väl kom till oss var de mycket välkomna.

Texas och Tenessee var bara åtta veckor gamla när vi fick dem. På USA:s nationaldag, den 4 juli 2007. Pappan påstods vara traktens Clinton. Det var upplagt för namn med koppling till Amerika. I somras tog glädjen abrupt slut, trafiken skördade ännu ett kattliv. Förra året gick Tenesse åt. Nu var det Texas som inte fick leva längre, och det samtidigt som hon just givit liv åt två ungar. Dallas och Houston föddes i vedboden, inför mina ögon och i samma stund jag talade i telefonen med min fru. Hon fick ögonblicklig rapportering. Dallas och Houston fick inte vara med sin Texas i mer än tio dagar. En bilförare körde ihjäl katten. I ett slag miste vi de tre katterna.

Veckorna av saknad efter Texas, Dallas och Houston bröts av en vacker grå katthona. Hon dök upp på Lillgården. Den grå honan kom till oss (häpna!) den 4 juli i år. Sabine River blev hennes namn, efter en flod i Texas. Sabine var dräktig. Efter tio dagar födde hon, på Frankrikes nationaldag den 14 juli, en hona och en hane. Paris och Sarko blev deras namn.

Sabine och ungarna tydde sig allt mer till våra grannar, för att till sist bo hos dem. Vi var bortresta oftare än förut, och kunde inte ta oss an den lilla kattfamiljen. Våra grannar, blev även de ofrivilliga kattinnehavare. Genom en förmedling såg de till att Sabine, Paris och Sarko fick en ny värdfamilj. Tyvärr, bor familjen långt från Linderödsåsen. Närmare bestämt i trakten av Göteborg.

Inga kommentarer:


View My Stats